Voordelen van een meerjarige autoverzekering

Je moet een autoverzekering hebben, met name een WA-autoverzekering, want deze dekt je tegen alle aansprakelijkheid van derden die ontstaan bij een ongeval. De dekking van jouw autoverzekering heeft een bepaalde geldigheidsduur, variërend van één jaar tot drie jaar. Het is essentieel dat je jouw autoverzekering op tijd verlengt om boetes te voorkomen en te blijven profiteren van de dekkingsvoordelen. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel!

Meerjarige en langdurige verzekeringen

Het wordt meestal aanbevolen om een uitgebreide autoverzekering op lange termijn af te sluiten. Een uitgebreide autoverzekering op lange termijn beschermt je tegen claims van derden en beschermt jouw voertuig ook tegen schade en vergoedt je in geval van persoonlijk letsel of overlijden. De dekking van een autoverzekering op lange termijn heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten verzekeringen die beschikbaar zijn voor autobezitters. Het is vooral voordelig voor personen die vaak deadlines voor verlenging missen en financiële gevolgen hebben. Kijk op 123bestelautoverzekering.nl voor meer informatie.

Meerjarige autoverzekeringen

In tegenstelling tot WA-verzekeringen kan een uitgebreide autoverzekering voor een jaar worden afgesloten en daarna jaarlijks worden verlengd. Dit maakt het proces echter extra vermoeiend voor de autobezitter; die moet nu over een aparte WA-dekking beschikken en zijn compressiedekking jaarlijks vernieuwen. Als oplossing voor dit probleem zijn verzekeringsmaatschappijen gekomen met meerjarige of langlopende verzekeringen. Deze langlopende of meerjarige autoverzekeringen bieden een uitgebreide dekking van drie jaar zonder dat je je zorgen hoeft te maken over verlengingen of claims.

Gemak

Het missen van de verlengingsdatum kan frustrerend zijn. Het kan er bovendien voor zorgen dat je een aantal belangrijke voordelen of de gehele autoverzekering zelf verliest. En aangezien autoverzekeringsmaatschappijen zich zeer aan dergelijke regels houden, wordt het op tijd vernieuwen van verzekeringen cruciaal. Een autoverzekering op lange termijn voorkomt dat je de dekking ieder jaar moet vernieuwen. Sommige autoverzekeringsmaatschappijen vereisen een grondige controle van de auto voordat ze een polis voor het volgende jaar verstrekken. Dergelijke problemen kunnen worden voorkomen met een langdurige verzekering.

Verminderd risico

In het geval van niet-verlenging en mogelijk verlies van de autoverzekering, kan er een scala aan kosten ontstaan. In dat geval zijn de kosten van reparaties voor rekening van de eigenaar. Deze kosten kunnen verder oplopen als de auto een ongeluk krijgt. Een langlopende autoverzekering behoedt je voor deze risico’s. Elk jaar, wanneer je jouw verzekeringsdekking verlengt, kan het zijn dat je jouw voertuig moet laten keuren. Door te kiezen voor een driejarige autoverzekering, bespaar je tijd en geld.

Bescherming tegen prijsstijgingen

Verzekeringsmaatschappijen vernieuwen hun prijzen bijna elk jaar en dit resulteert meestal in een stijging van de polisprijzen. Door online een langlopende autoverzekering af te sluiten, kun je 20-40% hiervan besparen op de jaarlijkse verlengingskosten.

Extra kortingen

Een meerjarige autoverzekering kan kostbaar zijn, hierdoor kan de verzekeraar korting geven op een driejarige polis. Als jouw auto is uitgerust met een diefstalbeveiliging, je een speciale bestuurder bent of lid bent van een erkende auto-organisatie, kun je mogelijk jouw premie verder verlagen.

Op zoek naar een autoverzekering op lange termijn? Bij 123bestelautoverzekering kun je alle soorten autoverzekeringen online afsluiten.