Waarvoor ben je verzekerd?

De voorwaarden van een verzekeringspolis zijn voor de meeste mensen onder ons een pittig stukje tekst die niet meteen hoog op onze prioriteitenlijst staan om door te nemen. Daarom komen wij regelmatig tegen dat mensen helemaal niet weten waarvoor ze zijn verzekerd. Hieronder lees je een stuk, dat uitlegt waarom het wel degelijk handig is om je verzekeringspapieren zelf of met een adviseur door te nemen.

Wat is de dekking?

Het lid moet kiezen of zij betaalt voor een lidmaatschap van een individu, familie of organisatie. Dat is geweldig als je deel uitmaakt van een familie van mensen die duiken naar scheepswrakken, of als je lid bent van een aerobatic-organisatie. Als je op avontuur gaat en er gebeurt iets waarvoor een redding nodig is, klik je op je knop op je kwalificerende locator en wacht je op hulp. Wanneer hulp arriveert, brengen ze je in veiligheid. Dat omvat mogelijk het gaan naar een ziekenhuis of een ander medisch station. De kosten die gepaard gaan met het worden opgehaald en afgeleverd in veiligheid zijn wat dit voordeel dekt.

Wat is er dus uitgesloten?

Natuurlijk zijn er uitsluitingen. Het is immers gebaseerd op een beleid. Dit is een beetje een leuk onderdeel, doorgraven en de gaten in de dekking vinden. Het blijkt dat dit niet voor de echte wereldwijde avonturier is. Er zijn enkele plaatsen waar je niet naartoe kunt gaan en waar je dekking hebt. Concreet zijn er negen landen (eigenlijk acht landen en delen van een ander) die u niet kunt bezoeken en die nog steeds dekking hebben. Misschien hebt u al enkele landen geraden die u niet kunt bezoeken: Afghanistan, Irak, Noord-Korea, Somalië en een paar anderen. Ik weet. Alle echt leuke tuinplekken over de hele wereld.

Gerelateerd aan die uitsluiting is een andere zeer interessante uitsluiting. Er is geen dekking voor ontvoering, ontvoering of losgeld. Laten we ervoor zorgen dat we hier duidelijk zijn. Als je verdwaalt, is er dekking. Als je wordt gekidnapt, is er geen dekking. Waarom is dit gerelateerd aan de locatie-uitsluitingen? Dat zijn gebieden waar een persoon kan worden ontvoerd en vastgehouden voor losgeld.

Het blijkt dat ze hebben verwacht dat sommige mensen misschien op reis zijn om medische zorg te vinden voor een reeds bestaande aandoening; anderen reizen misschien tegen medisch advies in; of dat sommigen al bestaande medische aandoeningen hebben die reizen gevaarlijk kunnen maken. Geen van die gevallen is gedekt.

Trouwens, als je erover denkt om huursoldaatjes te doen, is dat ook niet het geval. Jazeker, verzekeringsmaatschappijen denken wel na over de mogelijkheid van een moderne soldaat van fortuin die probeert geld te verdienen door mensen te helpen oorlog te voeren over de hele wereld. Even terzijde, ik ben er vrij zeker van dat er gemakkelijkere manieren zijn om van te leven, maar dan van zichzelf.

Het is ook interessant om op te merken dat er geen dekking is voor mensen die onnodige risico’s nemen (zoals gedefinieerd door het voordeel) of die niet goed zijn opgeleid voor de risico’s die ze ondernemen. Het is belangrijk om op te merken dat wat u denkt dat een onnodig risico is, de underwriter mogelijk alleen voor het doel van dit voordeel als avontuurlijk kan worden beschouwd. Dus als je geen expert spelunker bent, zou ik dit product niet aanraden als je een grot spelt en je bent niet gekwalificeerd om te spelen. Kies een ander avontuur. Misschien kun je leren skydiven, gewoon geen BASE springen bij je eerste start.

Riskant gedrag riskanter maken

In totaal vind ik dit voordeel leuk. Het heeft echte uitsluitingen en beperkingen. Het heeft ook een echt voordeel. Ik weet dat als mijn zonen over de hoge toppen van de Adirondacks wandelden, ik me een stuk beter zou voelen als ze een apparaat hadden dat ze kon lokaliseren en in veiligheid brengen. En als er iets zou gebeuren, zouden ze geld beschikbaar hebben om alle kosten te betalen die verband houden met het vinden en terugbrengen van hen. Blijkt dat zelfs de meest risicovolle onder ons nog steeds een limiet hebben voor hun risicotolerantie. Mijn risicotolerantie? Ik rijd in Florida. Dat zou alles moeten zeggen. Wat is het raarste verzekeringsproduct waarmee je te maken hebt gehad? Misschien een beleid met betrekking tot een ‘daarbuiten’ risico, of een verzekerde met ongewone blootstellingen die een beleid rechtvaardigen dat je nog nooit eerder hebt gezien. Vertelt ons over uw vreemde risico’s. Als je kunt, stuur me dan een vreemd beleid. Ik zou er graag over schrijven.